Skip to content

Advanced Lifestyle Coaching

Voor en door professionals.

Wat wij doen

Welkom bij de Opleiding Advanced Lifestyle Coaching! Allereerst hartelijk dank voor het bezoeken van de door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) geaccrediteerde opleiding Advanced Lifestyle Coaching in Rotterdam. Met deze post-HBO opleiding hebben we als doel om jou op plezierige en inspirerende wijze op te leiden tot een vakbekwame leefstijlcoach.

Met het volgen van deze opleiding kies je voor een beroep van de toekomst. Het aantal welvaartsziekten groeit en uit steeds meer onderzoeken blijkt dat leefstijlinterventies van positieve invloed zijn op de gezondheid en het welbevinden van onze medemens. Als toekomstig leefstijlcoach kun jij straks invulling gaan geven aan verschillende leefstijlinterventies.

In 9 maanden tijd ga je kennis opdoen over gezondheid en gedrag, coachingsvaardigheden ontwikkelen en word je uitgedaagd om ook kritisch naar jezelf te kijken. De opleiding wordt gegeven door docenten die expert zijn in hun eigen vakgebied met veel onderzoeks- en/of praktijkervaring. Zij delen hun kennis met je op een interactieve manier, waarbij er voldoende ruimte is voor vragen. Om je gedurende de opleiding zo goed mogelijk te ondersteunen bij je leerproces krijg je toegang tot het onderwijsportaal met alle lesstof en opdrachten.
Daarnaast ontvang je op de eerste lesdag van ons vier boeken die als basis dienen voor de opleiding.
Op de eerste lesdag worden ook de intervisiegroepjes samengesteld, waarin je de aankomende tijd gaat
samenwerken ter verdieping, reflectie en kennisuitwisseling.

Wij werken met een all-in curriculum. Er zijn geen extra kosten in de vorm van bijbetalen voor examens of herexamens of extra betalen voor boeken. Voor het inschrijfbedrag krijg je alles. Als opleiding Advanced Lifestyle Coaching hebben wij het beste en meest voordelige curriculum.

docenten en curriculum

Als opleiding Advanced Lifestyle Coaching geloven wij enorm in het principe van
“Voor professionals, door professionals”.

Klik hier om het volledige curriculum en docenten te zien.

Vanwege deze reden geven alleen docenten les die volledig specialistisch zijn op de leerstof. Denk hierbij aan vele professoren van verschillende Nederlandse universiteiten en leefstijlcoaches die al jaren in het vak zitten.

Lees hier wat de docenten je willen vertellen over onze opleiding tot lifestylecoach.

informatie

Wij vinden het heel belangrijk dat je opleiding niet onderbroken wordt door externe factoren zoals de huidige Corona crisis. Daarom zal de opleiding bij eventuele toekomstige maatregelen live maar digitaal voortgezet worden. Zo bieden wij je de zekerheid dat je de opleiding ook in bijzondere omstandigheden kunt doorlopen en afronden.

Inhoud opleiding
De Opleiding Advanced Lifestyle Coaching bestaat uit 18 lesdagen, waarin 14 externe experts hun kennis met je delen. De overige lesdagen zullen in het teken staan van leefstijlcoaching in de praktijk en worden verzorgd door twee leefstijlcoaches, die ook course-directors zijn. De eerste module staat in het teken van ‘Gezond leven en gezonde gewoontes’, waarin je veel leert over voeding, beweging, slaap, stress/ontspanning en de interactie hiertussen. In deze module ga je veel zelf ervaren en je eigen leefstijl analyseren. In module 2 richten we ons vooral op coachings- en gespreksvaardigheden, gedragsverandering en motivatie. In deze module ga je ook zelf aan de slag met 1 of 2 ‘oefencoachees’ die je gaat begeleiden. De derde module is ‘In de praktijk’, waarin we aan de slag gaan met casuïstiek, dingen waar je tegenaan loopt, jouw plan voor de toekomst en bijvoorbeeld het geven van workshops.

Accreditatie
De opleiding is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) en bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN). Je krijgt een diploma na voldoende afronding van de toetsen, voldoen aan de aanwezigheidsplicht (of vervangende opdrachten) en betalingsverplichting.

Leerdoelen
In deze opleiding ontwikkel jij je tot professioneel leefstijlcoach waarin je allerlei vaardigheden ontwikkelt. De gehele opleiding is zoveel mogelijk evidence-based. Wetenschap speelt een belangrijke rol door het curriculum heen en we leren je gedurende de 3 modules hoe je feiten van fabels kunt onderscheiden. Er zijn 4 toetsmomenten, met de eindtoets op 8 juni 2023.

Toelatingseisen
Minimaal HBO-niveau, in bezit van HBO- of WO-diploma. Deze eis wordt gesteld door de BLCN voor opname in hun register. Werkervaring op HBO-niveau of eerdere post-HBO-opleidingen zijn voor de BLCN niet voldoende.

Aanwezigheid
Tijdens de lesdagen geldt een aanwezigheidsplicht. Door middel van een presentielijst wordt de aanwezigheid geregistreerd. Meer informatie hierover staat in de syllabus.

Locatie en bereikbaarheid
De locatie voor alle lesdagen is:
Hulstkampgebouw
Maaskade 119
3071 NK Rotterdam

Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn 47 naar halte Sleephellingstraat Noord nemen. Deze bushalte is ca. 200 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl. Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, maar vanwege de hoge parkeerkosten raden wij aan om met het openbaar vervoer te komen.

Literatuur
Module 1, 2, en 3 1. Lesboek ALC Per dagdeel heeft de betreffende docent een deel van de syllabus geschreven over zijn of haar onderwerp, van ca 6 pagina’s en verwijst daarbij naar 1 à 2 wetenschappelijke artikelen.
Module 1
2. Voeding bij gezondheid en ziekte • Nelleke Stegeman • Noordhoff Uitgevers 3. Inspannings- en sportfysiologie • W. Larry Kenny • Springer Media
Module 2
4. Motiveren kun je leren • Auteur: Pauline Dekker & Wanda De Kanter • Thoeris 5. Succesvol coachen • John Whitmore • Boom

Kosten
Kosten opleiding 3.750 euro Inclusief: verplichte literatuur, lunch, examen + 1 herexamen

Aanmelden
De lesdagen voor 2022-2023 zijn inmiddels bekend, onder voorbehoud van wijzigingen in data en/of inhoud van het curriculum. Je kunt je via de knop hieronder aanmelden. Na aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Schrijf je nu in

Schrijf je in via onze website en betaal veilig en snel met iDEAL