De Trauma Opleiding

Informatie & Inschrijven

‘Alles over traumatologie’. Dat is de korte omschrijving van deze opleiding die uniek is in Nederland. De opleiding bevat theoretisch en praktisch onderwijs dat nodig is om patiënten met trauma te behandelen en te begeleiden. De opleiding wordt gegeven door professionals met een ruime ervaring in het onderwerp dat zij doceren. Het curriculum van de Trauma opleiding is opgebouwd uit 22 modules, verdeeld over 11 lesdagen en wordt afgesloten met een persoonlijke opdracht en een theoretische eindtoets. Iedere module wordt geëvalueerd. Duur van de opleiding is ruim 3 maanden. In deze 3 maanden wordt 66 uur contactonderwijs gegeven. Daarnaast bedraagt de zelfstudietijd gemiddeld 5 uur per week.

Leerdoelen
Kennis en inzicht krijgen in traumatologie, de mogelijkheden tot begeleiding en wat een aandoening betekent voor een patiënt. Tevens is er aandacht voor onderwerpen als epidemiologie, revalidatie, gesprekstechnieken en kwaliteit van zorg. Na het behalen van de eindtoets en een voldoende beoordeling van de persoonlijke opdracht wordt het certificaat afgegeven. Mocht voor de eindtoets geen voldoende behaald worden dat is er de mogelijkheid om deze te herkansen op dinsdag 22 juni 2021.

Toelatingseisen
Verpleegkundige, verpleegkundig specialist of physician assistant. Graag ontvangen wij voor aanvang van de opleiding een kopie diploma van je eerdere opleiding. Indien je een andere opleiding hebt gedaan, kun je in principe ook deelnemen aan de cursus. Wel vragen wij je dan eerst contact met ons op te nemen.

Aanwezigheid
Tijdens de lesdagen geldt een aanwezigheidsplicht. Door middel van een presentielijst wordt de aanwezigheid geregistreerd. Meer informatie hierover staat in de syllabus.
In maart 2021 wordt de opleiding voor de derde keer georganiseerd. Alle lesdagen vinden plaats op de dinsdag. 

Locatie, tijd en bereikbaarheid
De lessen vinden plaats op Parklaan 8 te Rotterdam, met uitzondering van lesdag 1 (middag EMC), lesdag 7 (Franciscus Gasthuis) en lesdag 8 (Revalidatiecentrum Rijndam).

De Parklaan is met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar; de tramhaltes Westplein en Kievitslaan bevinden zich op enkele minuten loopafstand en op 14 minuten loopafstand bevindt zich Metrostation Leuvehaven. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl. Ook met de auto is de Parklaan goed bereikbaar, maar vanwege de hoge parkeerkosten raden wij aan om met het openbaar vervoer te komen.

Kosten
De kosten bedragen € 2.750,00 inclusief syllabus en certificaat. Als je je in het jaar voorafgaand aan de start van de opleiding vóór 15 november aanmeldt, krijgt je 10% korting. Het lesgeld dient 6 weken voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. Zie ook de algemene voorwaarden.

Accreditatie
De Trauma Opleiding is geaccrediteerd door:

  • Verpleegkundig Specialisten Register met 78 punten
  • Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals met 66 punten
  • KNGF voor het Kwaliteitsdeel van het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapie met 116 punten
  • Physician assistants die lid zijn van de NAPA en geregistreerd staan in het kwaliteitsregister kunnen punten registreren in het GAIA

Contact
Voor meer informatie mail of bel je met onze coördinator Vivianne Vis: info@traumaopleiding.nl / 06-46 72 01 04