Cursus ‘Kleine chirurgische verrichtingen’

550,00

Clear

Doelgroep
Physician assistants, verpleegkundig specialisten, basisartsen, anios en aios, huisartsen, medisch specialisten.

Leerdoelen
– Theoretische kennis van steriliteit en veiligheid op de poliklinische operatiekamer;
– Chirurgische achtergronden bij lipoom, atheroomcyste, unguis incarnatus en naevus;
– Het basis chirurgisch instrumentarium en hechtmateriaal en praktijkkennis van incisie- en hechttechnieken.

Inhoud
In deze avondvullende cursus ‘Kleine chirurgische verrichtingen’ leren we je de laatste theoretische kennis en praktische skills om kleine verrichtingen veilig en efficiënt uit te voeren. Onze docenten zijn chirurg en kunnen dus uit eigen kunde en ervaring putten.

Deel I bestaat enerzijds uit een aantal valkuilen die je tegen kunt komen tijdens het doen van een ingreep en hoe deze te benaderen. Daarnaast zullen we ook in gaan op desinfectie maatregelen en lokaal anesthesie.
In deel II wordt uitgebreid ingegaan op hechtmaterialen en diverse hechttechnieken. Tevens wordt ook besproken wat je nodig hebt op de behandelkamer en wat voor incisie gewenst is.
Vervolgens een kort gedeelte over de meest voorkomende ingrepen die je tegen zult komen in uw praktijk. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod: lipoom, atheroomcyste, unguis incarnatus en naevus.
In het laatste gedeelte, het praktijkdeel, zal er in groepjes van twee geoefend gaan worden op modellen. Al het materiaal is hiervoor aanwezig. De theoretische kennis zal nu in de praktijk gebracht kunnen worden. De nadruk zal liggen op hechttechnieken en hoe veilig en efficiënt een afwijking te verwijderen. Er is tijdens dit gedeelte veel ruimte voor persoonlijke interactie.

Onze cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 10 cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar er veel interactie ontstaat tussen cursisten en docent. Na afloop van de cursus wordt het certificaat naar je gemaild.

Programma
18.30 Korte introductie
18.35 Theorie deel I: valkuilen/ desinfectie en lokaal anesthesie
19.25 Korte pauze
19.30 Theorie deel II: hechttechnieken
20.00 Casuïstiek: lipoom/ atheroomcyste/ unguisincarnatus/ naevus
20.20 Praktijkdeel
21.30 Einde

Locatie
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK Rotterdam

Bereikbaarheid
Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn RET 32 naar halte Koninginnebrug nemen. Deze bushalte is ca. 350 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl.
Het is ook mogelijk om vanuit verschillende locaties in Rotterdam een watertaxi te boeken naar het Noordereiland. Steiger 34 – Van der Takstraat is op zo’n 5 minuten loopafstand van de locatie. Een watertaxi kan tot 4 uur voor vertrek worden geboekt. Kijk voor meer informatie op www.watertaxirotterdam.nl. Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, in de buurt is voldoende parkeergelegenheid. 

Kosten
De kosten voor de cursus zijn 550 euro, dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Zie ook de algemene voorwaarden. Na aanmelding ontvang je een betaal- en ontvangstbevestiging per e-mail.

Accreditatie
De cursus is geaccrediteerd door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN), het Verpleegkundig Specialisten Register, de NVvPO en de NAPA.

Contact
Voor meer informatie mail of bel je met onze coördinator Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44.