Cursus ‘Steriliteit en veiligheid op de poliklinische operatiekamer’

375,00

Clear

Doelgroep
Doktersassistenten, physician assistants, verpleegkundig specialisten, basisartsen, anios en aios, huisartsen, medisch specialisten.

Leerdoelen
– Theoretische kennis van werken in een steriele omgeving met nationale richtlijnen;
– Beter begrip van wat jouw rol is in het verminderen van complicaties;
– Praktische basiskennis qua handenwasprotocol, steriel opdekken en een steriel veld creëren, aantrekken en aangeven van steriele handschoenen, het opzuigen van fysiologisch zout en verdovingsvloeistoffen;
– Kennis over het nut van wondbedekking en adviezen ten aanzien van follow-up van de postoperatieve patiënt.

Inhoud
In deze cursus ‘Steriliteit en veiligheid op de poliklinische operatiekamer’ leren we je veilig en steriel werken op de poliklinische operatiekamer van jouw ziekenhuis of huisartsenpraktijk. Onze docenten zijn zelf werkzaam op de chirurgische afdeling van grote Nederlandse ziekenhuizen.

Je leert de basiskennis van werken in een steriele omgeving. Door meer kennis te krijgen over postoperatieve wondinfecties en risicofactoren ga je steeds beter inzien wat jouw rol is in het verminderen van complicaties. We maken in onze cursus gebruik van de nationale richtlijnen omtrent veiligheid en steriliteit op de poliklinische operatiekamers.

Een praktijkgedeelte is essentieel en omvat het handenwasprotocol, steriel opdekken en een steriel veld creëren, aantrekken en aangeven van steriele handschoenen, het opzuigen van fysiologisch zout en verdovingsvloeistoffen. Tot slot geven we informatie over het nut van wondbedekking en advies ten aanzien van follow-up van de postoperatieve patiënt. Na het volledig volgen van theorie en praktijk ontvang je een certificaat: steriliteit en veiligheid op de poliklinische operatiekamer.

Onze cursus wordt gegeven in een klas van maximaal 10 cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar er veel interactie ontstaat tussen cursisten en docent. De cursus start om 13.00 uur en eindigt rond 17.00 uur.

Locatie
Hulstkamp Gebouw
Maaskade 119
3071 NK Rotterdam

Bereikbaarheid
Als je met het openbaar vervoer komt kun je het beste vanaf Station Rotterdam Blaak buslijn RET 32 naar halte Koninginnebrug nemen. Deze bushalte is ca. 350 meter van de ingang van het Hulstkamp Gebouw. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl.
Het is ook mogelijk om vanuit verschillende locaties in Rotterdam een watertaxi te boeken naar het Noordereiland. Steiger 34 – Van der Takstraat is op zo’n 5 minuten loopafstand van de locatie. Een watertaxi kan tot 4 uur voor vertrek worden geboekt. Kijk voor meer informatie op www.watertaxirotterdam.nl. Ook met de auto is de Maaskade goed bereikbaar, in de buurt is voldoende parkeergelegenheid.

Kosten
De kosten voor de cursus zijn 375 euro, dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Zie ook de algemene voorwaarden. Na aanmelding ontvang je een betaal- en ontvangstbevestiging per e-mail.

Accreditatie
De cursus is geaccrediteerd door de V&VN, NVvPO en NVDA.

Contact
Voor meer informatie mail of bel je met onze coördinator Mathilde Romijn: info@medischeopleidingen.nl / 06-13 09 78 44.